Темелко Темелков, фотографът, снимал най-красивите жени в България, ще продължава да го прави, но като режисьор на първия уеб сериал.

А за да няма любовна интрига с главната героиня, продуцент на лентата е жена му Теодора. 12-те епизода на “Модни истории” ще бъдат излъчени през октомври.

“Това е първият уеб сериал у нас”, каза пред “Труд” Темелков и опроверга подозренията, че филмът ще е нещо като риалити: “Сериите ще бъдат по 12 мин., по-къси, защото в интернет хората се изнервят да гледат с часове. Историята се върти около 2 топмоделки - едната е добро момиче, другата - лоша “златотърсачка”.

Около тях се въртят мъже, но няма мутри и криминални истории. Аз съм и сценарист. Образите на момичетата, както и случките, са събирателни. Зрителите в момента имат естествен интерес към български филми и се надяваме с интерактивния начин на поднасяне да включим тяхното мнение в развитието на героите. Хората ще могат да го гледат в сайта на филма и във vbox7.”

Темелков издаде единствено имената на Бориса Тютюнджиева като “добрата моделка” и на Диян Христов от “Ивет-фешън” в ролята на сериен сваляч и плейбой, който се влюбва в нея.