Италианската филмова легенда Франко Неро е готов да приеме роля в български филм, стига да му хареса сценарият, каза самият той на среща с родните фенове в Дома на киното.

Преди това 72-годишната звезда от „Джанго” даде пресконференция.

„Ако ми предложат български герой, който е значим за вас, с удоволствие бих го изиграл. В Унгария, когато играх техен човек в The Conquest, се продадоха близо девет милиона билета. Същото се случи и в Югославия.

Banovic Strahinja беше един от най-гледаните филми през 80-те. Така че нямам нищо против да се включа и в българска продукция,” добави Франко Неро.

Домът на киното бе пълен с почитатели на Джанго, които извиха опашки за автографи и му връчиха мартеница. Присъстваше и родният двойник на звездата – Бранко, който не пропусна да се щракне с любимеца си. Някои от феновете му дойдоха дегизирани като каубои.

Неро, който става световноизвестен с ролите си в спагети-уестърни от 60-те години на миналия век като „Джанго”, не вярва, че този жанр може да се възроди в наши дни.

„Много е трудно да се предвиди такъв възход. Аз обичам уестърните. От 200 филма в кариерата ми, десет поне са уестърни. Винаги съм се забавлявал, докато съм ги снимал. Това беше съдба за мен. Като дете винаги сънувах конник на една планина.

Има стара африканска поговорка, която казва:

„Може да се събудиш много рано сутрин, но твоята съдба се е събудила половин час преди теб. „ Моята съдба е да яздя кон,” обясни Франко Неро.

Любопитно е, че 42 години той има връзка с британската актриса Ванеса Редгрейв, като едва през 2006 г. се женят. Двамата имат син Карло Неро (46 г.). „Това е най-голямата актриса и жена”, каза за нея Франко Неро.