Максималният брой точки от Франция за българската песен, прогнозират френски електронни издания.

Фактът, че Софи Маринова пее „обичам те“ на 12 езика в няколко държави се възприе като очарователен жест.

Докато в България от няколко дни кипят препирни относно изборът на Софи Маринова да ни представи на международния песенен конкурс „Евровизия“, чуждите медии отразяват случката като нещо положително.

Турски, френски и испански медии посветиха няколко статии на победата на Маринова. Почитателите на „Евровизия“ от тези държави дори били поласкани, че ромската певица припява на родните им езици, пишат от „Всеки ден“.

Софи Маринова е поканена от испанската телевизия да направи ексклузивно видео-обръщение, пишат от kliuki.bg. В него се очаква Софка да говори на български, но да покаже любовта към испанската публика с думите „обичам те“ на испански.

Маринова е много щастлива, че успя да победи в „Българската Евровизия“. След третия пореден опит, Софка най-сетне превърна мечтата си в реалност.

Турска медия също отрази победата на Маринова – „Жест за турския език от България на Евровизия“ – пише в. „Миллиет“. Тази година представителят на Турция ще пее на английски и затова турците се радват, че поне в една песен на конкурса ще прозвучат думи на турски.