В края на 80-те години на миналия век легендата на "Куин" Фреди Меркюри участвал във вкарването инкогнито на лейди Даяна в гей бар в Лондон.

Това разкрива комедийната актриса Клио Рокос в своята книга "Силата на позитивното пиене".

Рокос разказва как тя, колегата й Кени Евърет и Фреди Меркюри помогнали на съпругата на британския престолонаследник да се вмъкне "под прикритие" в гей заведението Роял Воксхол таверн в Южен Лондон За целта кралската особа била дегизирана с войнишко яке, шапка и тъмни очила.

Операцията минала успешно, но Рокос си припомня, как през цялото време се притеснявали, че някой ще познае Лейди Ди. Само че посетителите на заведението за минали под дъгата люде не й обърнали никакво внимание. Всъщност присъствието на артистичното трио Меркюри-Рокос-Евърет привлякло вниманието на клиентите, така че изглеждащата като красив млад мъж принцеса останала незабелязана.

Целият живот на бившата съпруга на принц Чарлс беше белязан от игра на котка и мишка с неуморните папараци. Когато намира смъртта си през 1997 г. в Париж, нейната кола катастрофира именно след преследване с ловци на пикантни кадри.