Френската сензация Инди Зара ще изнесе впечатляващ концерт в Sofia Live Club на 16 октомври.

Певицата ще пристигне в България заедно с бенд от шест души, съставен от изявени имена от соул и джаз музиката, с които ще представи омагьосващо блус, фънк и соул шоу. Първите 200 билета за събитието ще бъдат пуснати на промоционална цена от 40 лв. до изчерпване на количеството и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и в Sofia Live Club. След това пропуските за концерта ще струват 50 лв.

Инди Зара е певица и актриса от френско-марокански произход. Повечето от песните й са на английски, но тя пее също на френски и берберски език. Музикалните критици често я сравняват с Бет Гибънс от Портисхед, Ману Чао, Пати Смит и Нора Джоунс. Тези изпълнители, както и много други, силно са повлияли на творчеството на Инди Зара, което не може да бъде класифицирано само в един-единствен музикален стил.

Зара е отгледана от майка си, която е танцьорка и актриса, в Куригба, Мароко. На 15-годишна възраст бъдещата звезда напуска училище и се премества в Париж при баща си, бивш военен. На 18 успява да си намери работа в Лувъра и по същото време започва да пише текстове на песни и да композира мелодии. Сама успява да се научи да свири на повече от десет инструмента.

До 2005 вече има написани 50 авторски песни, но трябва да почака още малко преди да ги издаде. През 2009 г. излиза първото й EP, в което са включени четири парчета – “Beautiful Tango”, “Oursoul”, “Try” и “Stand Up”. Година по-късно се появява дебютният й албум “Handmade”, издаден от най-престижния лейбъл за джаз музика в света – Blue Note.

Песента “Beautiful Tango” се превръща в огромен хит във Франция, Италия и Испания, а “Stand Up” е включена в световна рекламна кампания. В края на 2010 г. Зара получава наградата “Константин” за най-добър албум, а през февруари следващата година е удостоена и с приза Victoires de la Musique за най-добър world music албум.

През 2014 Инди Зара е поканена да се снима в киното и участва във филмите “The Narrow Frame of Midnight” на Тала Хадид и “The Cut” на Фатих Акин. Вторият й студиен албум, озаглавен “Homeland”, излиза през пролетта на тази година и е посрещнат с възторжени ревюта от критиката.

Концертът на Инди Зара е в Sofia Live Club на 16 октомври. Начало: 21:00 часа. Билети вече могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК. Първите 200 пропуска са на промоционална цена от 40 лв. След тяхното изчерпване билетите ще струват 50 лв.