Вълнуващо протече и втория ден на атрактивния младежки фестивал Funcity 2013’.

В следобедните часове забавното фото студио Фън си ти на Арт „На Тъмно” Зона забавляваше посетителите с щурата си концепция, а в близост творческото ателие по боди арт пресъздаваше изящни образи върху телата на представителките на нежния пол.

Фантастичен телефон пък отиде при YA Crew, които станаха победители в отборното състезание по улични танци DanceCity.

Момчетата са добре познати на варненци с шоутата, които изнасят на входа на Морската градина. Денс формацията, която наброява 12 танцьори от цялата страна: Русе, Исперих, Стара Загора, Варна, Враца и Белене, успя да надвие отборите на Connection Crew и Бързаците.

Победителят в бийтбокс битките Beat Box Battles отнесе със себе си пък легендарен микрофон.

Първото състезание, част от Световния шампионат по Въздушна китара Air Guitar Championship, безапелационно беше спечелено от Бедрос.

Талантливият въздушен китарист от Варна показа впечатляващо сценично присъствие, използвайки виртуозна техника и майсторски похвати на невидимия си инструмент, с което спечели сърцата на журито и публиката. Следващият кръг на състезанието е в София след две седмици, а през август ще бъде излъчен и шампионът по Въздушна китара за България, който ще отиде на Световния финал във Финландия в края на лятото.

Акцент в програмата на Funcity е участието на Карандила джуниър във Фолклорната вечер на откритата сцена до Обсерваторията.

Навсякъде посрещнати с удивление и възторг, виртуозните млади музиканти са на възраст между 10 и 18 години, като за всички тях музиката е семейно призвание и наследство – дядовците и бащите на повечето свирят в голямата Карандила. Всички са от сливенското гето „Надежда” и могат да изсвирят с лекота и най-трудната за изпълнение балканска музика. Дори и Горан Брегович не им противостои. Без аналог, музиката им разчупва клишетата и смело експериментира с автентичните ромски ритми и класическия джаз, като преплита в едно латино и реге с български и турски народен фолклор. Първият им албум излиза преди 2 години, а в него гостуват едни от най-големите имена на българската и световна джаз сцена: Милчо Левиев, Теодосий Спасов и Владо Карпаров.