Невиждан по своята уродливост звяр плаши софиянци и гости на столицата в нощта на 2 февруари.

Безформено, тумороподобно същество с розова рокля без презрамки и огромен силиконов член на главата атакува навръх празника рок клуб на пъпа на София и паникьоса присъстващите.

Оказа се, че изродът е поредното ексцентрично превъплъщение на музикалния продуцент Димитър Ковачев - Фънки, който изнася концерт с бандата „Черно фередже" във вид, достоен за средновековните наръчници по демонология.

„Тоя тип вече тотално е изтрещял. То бива да се правиш на идиот, бива да си тресеш тлъстите телеса в балетна пачка, ама това минава границите на безобидната лигня и граничи с едро хулиганство", възмути се студентката Илияна, дошла да се повесели на купона с колеги от Философския факултет на СУ.



Социалните мрежи също изригнаха с коментари за поредната изцепка на Фънки, като дори и най-младите и разкрепостени потребители бяха втрещени от злонамерения кич. „Човекът е успял едновременно да обиди хомосексуалистите, хората с наднормено тегло, музикантите и естетите. Не е малко, да му ръкопляскаме", диви се потребител с по-изящно дар слово. Иначе потокът от ругатни към някогашния рокбасист, а сега оял се продуцент, се сипят с хиляди. Народният гений дори веднага измисли прякор на урода - Фънкозавър.

Освен по сценичните си изяви, Ковачев не се притесни да се поразходи във вид на затлъстяла евтина проститутка и из центъра на София, както и да цъфте с набъбналия пенис на главата в студиото на „Часът на Милен Цветков". Водещият и шантавия му репортер Даниел Петканов се заливаха от смях пред аутфита на Фънки, но зрителите, сред които има огромен процент социално активни дами над средна възраст, запалили ефирните телефони с оплаквания.

Безумното екипче с голи рамена далеч не е първата публична проява на Фънки, която е далеч от всяка нормалност. Още преди десетилетие пълничкият продуцент, облечен в роба като туземен шаман, организира групова молитва в коритото на Перловската река. „О, река, о, голяма, лайняна река", повтаряше тогава цял ден в транс музикантът в хор с група приятели и събра очите на половината град.