В края на миналата година Фънки и съдружникът му Иван Несторов-Амебата тихомълком продадоха промоутърска си компания "София Мюзик Ентерпрайсис" (СМЕ). Според документите нови собственици са осъденият за трафик на емигранти Цветомир Добрилов и живеещият в столичен квартал с преобладаващо ромско население Пламен Стоянов, пише „България днес“. Двамата се водят собственици на десетки фирми със сериозно данъчни проблеми.

Според документите самата "София Мюзик Ентерпрайсис" също не е в цветущо състояние с непокрита загуба и задължения към доставчици за над милион. Отделно претенции към промоутърската компания има и организацията за управление на авторските права "Музикаутор". Те твърдят, че основаната от Фънки и Амебата фирма дълго време не си е плащала авторските права за организираните концерти. От съобщение на "Музикаутор", изпратено преди месеци, стана ясно, че натрупаните задължения са за стотици хиляди левове.

И докато Фънки успява да изкара пари покрай участието си в телевизионни предавания като „Като две капки вода“, то от принудителна разпродажба на имуществото си е заплашен Амебата. Повод са неплатени задължения към банки на бизнеспартньора на Фънки.
Отказът на Амебата да се издължи след многократните подкани кара трезорът да се обърне към съдия-изпълнител. В резултат отпреди месец фирми на Несторов са запорирани. Според документа в Търговския регистър става дума за два кредита, чиято стойност заедно с натрупаните наказателни лихви и такси стремително наближава към 7 юли 100 000 лева.