След 2 години и 9 месеца, талантът на Аякс Абделхак Нури се е събудил от кома, съобщават холандските медии. През 2017-а 22-годишният Нури претърпя сърдечна аритмия по време на приятелски мач на неговия отбор с Вердер (Бремен). Инцидентът му нанесе перманентни мозъчни травми и доведе до изпадане в кома.

В четвъртък вечерта брат му Абдерахим даде добри новини за състоянието му. "Новините са добри. От много време е вкъщи и се грижим за него там. Мисля, че се справя далеч по-добре, отколкото в болницата. Той знае къде е и се чувства добре сред семейството си. Вече не е в кома. Сега се събуди. Спи, киха, яде, оригва се, но не може да стане от леглото. Все още е много зависим от нас. В добрите му дни има форма на комуникация, като например да повдигне вежди или да се усмихне. Но това не продължава дълго. Говорим му, сякаш не е болен. Включваме го в разговорите си и гледаме футбол заедно. Той гледа и се вижда, че това му харесва. Често показва емоции. Понякога е емоционален и с усмивка. Това наистина ни кара да оценим усмивката", споделя брат му.

Състоянието на нидерландеца с марокански корени напомня това на Михаел Шумахер - събуждане от кома, но не съвсем. За завръщане във футбола е изключено да се говори. Близките му се надяват да се подобри още и да води нормален живот, предава Dir.bg.