Бразилската футболна звезда Неймар издига любовта си към покера до нови висоти, като става посланик на PokerStars – най-известната компания за покер, съобщи днес Amaya Inc. (TSX: AYA).

Неймар, който е феномен както в социалните медии, така и на футболното игрище, ще представя PokerStars в реклами, благотворителни и други специални събития, включително в големи покер турнири на живо и онлайн. Младият бразилец се радва на огромна популярност в социалните медии по цял свят с над 18 милиона последователи в Twitter и 51,2 милиона фенове във Facebook.

„Неймар е една от най-ярките звезди в света на спорта и PokerStars се гордее от възможността да се асоциира с него. Заедно ще увеличим популярността на покера и ще покажем на нови аудитории конкурентната, забавна и стратегическа игра”, каза Майкъл Хейзъл, временен главен изпълнителен директор на PokerStars. „Сътрудничеството с Неймар продължава традицията на PokerStars да инвестира в известни спортисти, които искат да приложат постигнатото в състезателните спортове, за да станат успешни покер играчи.”

Председателят и главен изпълнителен директор на Amaya Дейвид Баазов каза, че подписването е инвестиция в растежа на покера в световен мащаб. „Неймар е млада и извънредно харизматична мегазвезда. Той обича да общува с феновете си в социалните медии, чувства се комфортно пред камера и обича играта на покер”, каза Дейвид Баазов. „А като суперзвезда на едни от най-известните футболни клубове и футболни нации в света, влиянието му е глобално. Това партньорство е невероятна възможност за рекламиране на играта на покер по цялото земно кълбо и за привличане на нови фенове.”

Запален и ревностен покер играч, Неймар редовно публикува снимки и видеоклипове в профила си в Instagram със своите покер постижения, в това число домашни игри с приятели, както и снимки на кучето си, което неслучайно носи името „Покер”. Така той споделя любовта към играта със своите 14,5 милиона последователи.

„От малък играя футбол всеки ден, благодарение на което развих борбен нрав. Когато не играя футбол, любимото ми занимание е да играя покер и да се състезавам с моите съотборници, когато сме на път, или с приятели в домашни игри”, сподели Неймар.

„За да успееш като покер играч, се нуждаеш от повечето умения на успелите футболисти – умствената сила е важна, както и устойчивостта, търпението, запазването на спокойствие и концентрация. Обичам предизвикателството, независимо дали е на футболното игрище или на покер масата”, продължи той.

През годините много спортисти са пренесли решителността, фокуса и стратегическото си мислене върху зеленото сукно на покер масата. Многобройните паралели между конкурентните спортове правят Неймар подходящ избор за PokerStars.

Като най-новия член на Team PokerStars, Неймар се присъединява към печеливш отбор с някои от най-добрите играчи по покер в света, както и към други известни спортисти като бразилската футболна легенда Роналдо „Феномена” Назарио де Лима, носителя на 14 титли от Големия шлем Рафа Надал и носителката на златен медал от Олимпийските игри в Пекин Фатима Морейра де Мело от Холандия.

Присъединяването на Неймар към отбора е част от стремежа на PokerStars да предоставя вълнуващи покер игри на нови аудитории. Също така PokerStars ще сътрудничи с инициативата на Неймар „Project Institute” чрез корпоративната си програма за подпомагане „Helping Hands”.

Сезон 12 на European Poker Tour на PokerStars започва в Барселона през август. Изпълненият с екшън фестивал привлича огромен брой играчи и тази година със сигурност ще се радва на още по-голяма популярност благодарение на участието на Неймар, който ще демонстрира покер уменията си в серията „Celebrity Duels” („Дуели между знаменитости”). Освен това покер играчите и футболните фенове ще имат шанс да се срещат лице в лице с Неймар и дори да участват с него в специална игра на покер.

Неймар ще играе в PokerStars под псевдонима „neymar-jr”.

За PokerStars

PokerStars управлява най-популярните сайтове за онлайн покер в света и предоставя услуги на световната покер общност. След създаването си през 2001 година PokerStars става най-предпочитаното място за играчите по целия свят, като предлага повече ежедневни турнири от всяка друга онлайн покер зала, както и най-добрата сигурност. В PokerStars са раздадени над 130 милиарда ръце – повече от всеки друг сайт.

PokerStars.com и PokerStars.eu предлагат услугите си на световно ниво с лицензи от правителствата съответно на Остров Ман и Малта. Освен това PokerStars разполага с отделни държавни лицензи във Великобритания, Белгия, България, Дания, Естония, Франция, Германия, Италия и Испания.

PokerStars е част от Rational Group, компанията оперираща различни бизнеси и търговски марки за онлайн залагания, сред които PokerStars, Full Tilt и European Poker Tour. През 2012, 2013 и 2014 година компаниите на Rational Group във Великобритания и на Остров Ман бяха признати за едно от най-добрите места за работа във Великобритания, след като се класираха сред първите 25 в категория „Large” за големи компании в проучването UK's Best Workplaces (Най-добрите места за работа във Великобритания) на Great Place to Work Institute. Подразделенията на Rational Group в Коста Рика и Дъблин също получиха равностойно признание в съответните класации на местно ниво през 2014 година. PokerStars е притежание на Amaya Inc. (TSX: AYA).