Шампионът Светлозар Савов победи сърбина Боян Величкович по време на турнира от престижната верига по смесени бойни изкуства World Freefight Challenge, който се проведе в Любляна, Словения.

Студентът по Кинезитерапия в Русенския университет „Ангел Кънчев” защити шампионската титла и задържа пояса в средна категория /до 84 кг/.

В миналогодишното издание на турнира след успех над представителя на домакините Бор Братовц, Светлозар спечели шампионската титла. Сега му се наложи да я защитава и българинът се справи блестящо, пише slava.bg.

Срещата бе в три рунда по пет минути, като след нейния край съдиите отчетоха победа за Савов по точки. Те бяха единодушни при обявяване победата в полза на българския боец.

Величкович успя да направи добър първи рунд, но силите му стигнаха само дотук. Играта бързо се пренесе на земята, където Савов доминираше напълно. Величкович показа добри умения, но Савов успя да наложи пълен контрол в последните минути на рундовете. Благодарение на победата, Зарко защити миналогодишната си титла.

Така нашенецът вече има 12 успеха в ММА-кариерата си от 16 мача. До момента Величкович нямаше загуба.

„Искам да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха, всички, които бяха зад гърба ми, на хората, с които съм се подготвил за тази среща! Надявам се, че се получи добър мач!” – каза Светлозар развълнуван.

Първата, която поздрави победителя, беше приятелката му – певицата Десислава, която стискаше палци във вип зоната. “Не съм се съмнявала в успеха на Зарко! Той е роден, за да е победител!”-похвали го половинката му.