Събиращата мъжките погледи приятелка на бившия национален селекционер на България Лотар Матеус - Йоана Тучинска, разкри защо харесва с 24 години по-възрастния от нея рекордьор по мачове за Германия.

Полският модел на бельо направи това в предаването RTL Exclusiv по едноименната немска телевизия.

Предизвикателната Тучинска не бе особено обстоятелствена, но за радост на любителите на клюки разкри пикантна подробност.

"Лотар просто има страхотен характер. Той е пълен с енергия и винаги е готов да прави секс", разкри тунингованата полякиня. Преди два месеца се заговори, че тя може да стане общо петата госпожа Матеус, като освободеният от БФС миналия септември Лотар не отхвърли тази възможност.

След като се раздели с националния тим, германецът не е поемал нов ангажимент. Все по-невъзможно обаче става връщането му под някаква форма в "Байерн", където той рита най-дълго в кариерата си.

Бившият капитан на баварския гранд бе нападнат от шефа на надзорния съвет на клуба Карл-Хайнц Румениге. Причината е изказване на Матеус за новото попълнение на "Байерн" Хави Мартинес.

"Нашият стар приятел започнал да се притеснява, че за Мартинес лигата била нова, езикът бил нов. Е кой по-добре от Лотар познава тази ситуация", казва Румениге пред списание "Шпорт билд".

Гневът на европейския шампион от 1980 г. е предизвикан и от други изказвания на бивши асове на "Байерн" пред многомилионна телевизионна аудитория в ущърб на клуба.

Освен Лотар първо негативно за струващия 40 млн. евро Мартинес се изказа и Томас Бертолд. Той обяви, че е много скъп, а после се изметна, че е безценен.

Румениге обаче най-много е набрал на Мемет Шол и Оливер Кан. Първият по време на европейското първенство се скъса да критикува нападателя Марио Гомес. В момента Шол е треньор на дубъла на "Байерн", пише в. "24 часа".

Кан пък предизвика дискусията за липсата на лидер в баварския гранд. Бившият вратар, за когото се говори, че може да поеме ръководен пост в мюнхенския клуб, обясни с това провала през миналия сезон.

"Двамата трябва да изберат телевизията или "Байерн". Имат многозначителен пример с Матеус, който говореше много и сам си затвори вратата", отсече Румениге.