Арестуваха гаджето на Миглена Каканашева – Мегз. Вчера транспортният бос е бил задържан в Пловдив. Румен Рончев е бил извикан с призовка в Криминална полиция, където е задържан за 72 часа. Той е изведен с белезници и е качен в колата на Съдебна охрана, която го е откарала в следствения арест. Срещу него е повдигнато обвинение за застрахователна измама.

Обвинение има и срещу 33-годишния братовчед на Мегз – Антон Лесов, но той е освободен с по-лека мярка. В края на септември 2018-та година Каканашева обяви за откраднат джипа си марка „Мерцедес G350“. Жалбата в Първо районно е подадена от братовчеда Лесов. Той заявил, че на 27-ми септември е оставил луксозния автомобил пред бар „Графити“ в „Кючук Париж“, а на следващата сутрин от „кубчето“ нямало и следа.
Джипът е лизингов и е собственост на „Софауто“. По време на разследването криминалистите са се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало, че разследват застрахователна измама. В нея се оказали замесени както братовчедът Лесов, така и модната принцеса и новото й гадже.

Самата Мегз има призовка за днес. Връзката й с транспортния бос Румен Рончев е с давност няколко месеца. Преди няколко дни тя се появи на конференция на превозвачите и критикува „плана Макрон”, съобщи сайтът „Трафик нюз”. Междувременно бивши негови служители го обявиха за робовладелец. "Пиша този пост с една цел - да предпазя хилядите голеги шофьори. Снощи Мегз пусна обява за работа във фирмата Розова долина (Иви транс, Ню транс), собственост на гаджето й Румен Рончев. Очаквано от долу се наредиха стотици коментари на колеги изпатили от въпросните фирми и тя очаквано изтри обявата.

Аз като един от стотиците минали през този ад ви призовавам - колеги не си и помисляйте да работите там. Ще съжалявате много. Много е писано по фейсбук групите и форумите за тези фирми затова няма нужда да влизам в подробности за не човешките условия на работа и за нечовешкото отношение от Румен Рончев към шофьорите му. На админите на групи и форуми искам да кажа следното. Моля ви ако имате какпа морал, не давайте трибуна за обяви на тези фирми”, написа шофьор, цитиран от „Пловдив 24”.