Бръмбари – знахари. Малките буболечки били изключително лековити, но трябва да се ядат …. живи! Те лекували псориазис, грип, дори помагали при различни видове рак. Били много известни в Русия. Това разказа в предаването „На кафе” Гала.

Че лечението дава ефект, първо показвали козметични промени – бялата коса започвала да потъмнява, повлиявала се положително костната система, организмът се изпълвал осезаемо с енергия.

Бръмбарите влияели директно на имунитета.

Родината на „знахаря” е Източна Азия. Именно там забелязали лечебните му качества, след като започнали да хранят домашни болни птици с бубите. Те започнали да оздравяват и хората започнали да прилагат буболечките за лечение на човека.

Размерите стигат до 5 мм дължина и милиметър и половина ширина. В България има около 200 вида. Някои от тях са известни като складови неприятели или брашнени бръмбари, както и бръмбари - мрачници.

Възрастните насекоми имат защитни жлези, където се съдържа лечебен секрет. Той се отделя при среща с неприятел. Точно затова трябва да се ядат живи с цел лечение.

Как се консумират

За да се преглътнат, може да се пуснат в чаша вода, чаша айрян. Ако са в айрян, не се виждат, което е по-приемливо.

Гала опита в ефир пред аудиторията на Нова тв, но се изхитри, като напъха живия бръмбар в празна капсула от пробиотик, за да не го усети живо в устатата си.