Гала се е разминала на косъм със сваляне от ефир заради новия коронавирус. В Нова тв е обсъждано предаването й "На кафе" временно да спре да се излъчва, тъй като заради пандемията се обезсмисляло, тъй като сутрешният ефир бил зает с брифинги. Шоуто обаче оцеляло на магия.Превърналите се в традиция сутрешни брифинги направили невъзможно излъчването на предаването във вида, в който екипът му го подготвя.

Почти всеки ден поне половината планирани теми отпадали, проваляли си предварително изработени материали, а гостите се сърдели, че ги карат да чакат. В екипа настъпил хаос, който изнервял всички. Брифингите повлияли рейтинга на шоуто, а това предизвикало проблем с рекламодателите. И когато теглили чертата, шефовете преценили, че "На кафе" излиза твърде скъпо. Решението на проблема било шоуто да спре поне докато корона-кризата отмине.

Обмисляло се дори до края на извънредните мерки на мястото на "На кафе" да върви по-дълга версия на сутрешния блок "Здравей, България", който много по-добре се връзва с редовните брифинги на щаба, правителството и всички организации, които се изказват по темата с пандемията, пише "Уикенд". Гала и екипът й обаче извадили късмет, тъй като бе обявено, че ежедневните брифинги във вида, в който ги познаваме, отпадат. Това рязко стопирало плановете за удължаване на сутрешния блок. При това развитие на обстоятелствата Гала продължава да присъства в ефира на Нова.

снимка:инстаграм гала