Гала, която бе избрана за „Жена на годината” в категория „Телевизия”, преборвайки конкуренцията на колежките си от Нова телевизия и Би Ти Ви Доника Ризова, Марина Цекова, Станислава Кара и Петя Дикова, съвсем не е образец за пример.

Водещата на сутрешното предаване „На кафе” обича да наднича под чаршафите на популярните личности у нас, но самата тя била орисана да се обвързва все с женени мъже, които после развеждала, пише "Уикенд".

Първата си голяма любов Гала изживяла по време на студентските й години във Велико Търново. Колеги от тайфата, в която русокосата студентка по предучилищна педагогика се движела, разказаха пикантни подробности от любовния живот на бъдещата тв звезда.



„По онова време Гала си беше просто Галка. Истинското й име, преди да го промени официално на Гала, бе Галя Тенева. Имаше тъмноруса дълга коса. Беше хубавка и мила. Хвана си за гадже един студент-художник, който беше женен. Марио Матев беше издънка на стар и много заможен пловдивски род и това много вдигаше акциите му в очите на Гала. Имаше фирма, която беше кръстил „Дали”, защото беше голям фен на Салвадор Дали. Един ден каза: „Ще бъдем като Дали и неговата муза - Гала” и така всички в компанията започнахме да я наричаме Гала.

Следващият избраник в живота на бъдещата водеща също бил художник и неин колега от театралната школа. Изкарвал луди пари от изработката и продажбата на оригинални бижута. Около него гравитирала цялата местна артбохема. Младият ювелир на свой ред я коронясал за своя муза, но и тази нейна лавстори се оказала нетрайна. Зографът си имал жена и дете.



Преди няколко години Гала леко повдигна завесата на любовния си живот и загатна, че голямата й любов е бил актьорът Димитър Горанов. Съдбата ги срещнала в Пловдив от където бил родом актьорът, а плевенчанката правела плахи опити да стане актриса. Днес някогашната й любов е проспериращ мениджър на театър и върти бизнес с недвижими имоти.

Интересна е и историята на първия й брак. Със съпруга си Константин Будев се запознали на ревю в заведение на бул. „Патриарх Евтимий” в столицата. По това време той бил преуспяващ бизнесмен, а тя – „момиче на късмета”. Будев въртял заложна къща, която накрая фалирала. Единствената пречка за пламналата им любов била, че по това време Косьо все още бил женен за майката на първородната си дъщеря.



Последната любов на русокосата фурия е 11 години по-младият от нея Стефан Николов, който при запознанството си с нея също бил женен и с 4-месечно бебе. Също като Косьо Будев заможният някога бизнесмен бил „оглозган” и на ръба на фалита. Когато започнал аферата си с тв звездата, той още бил при жена си. Впоследствие тя даде скандално интервю, в което разкри как Гала е успяла да отмъкне мъжа й и да остави едно бебе без баща. Водещата отвърна, че не се чувства виновна. В момента тя е повече от щастлива със Стефан. Двамата не спират да пътуват из света и да се наслаждават на любовта си