Въпреки че вчера от „На кафе” обявиха, че в следващите дни ще излъчват само повторения заради изолацията но водещите заради коронавируса на Гала, днес предаването започна на живо от домовете им. Присъстваха и двете синоптички-Гергана Малкоданска, която миналата седмица бе диагностицирана с китайската зараза и Никол Станкулова, въпреки че по принцип те двете се редуват в ефира на „На кафе”.

Гала обяви, че се лекува с чайчета и мед от Стефан, а най-лошото в момента е силното главоболие, което я измъчва още от началото на седмицата. Въпреки него тя се чувства сравнително добре и откри предаването както обикновено точно в 9.30 часа. Явно вчерашното предаване, което бе повторение, е било с много нисък рейтинг и от Нова телевизия се решили да спрат със старите издания, като се опрат на новите технологии."На кафе" от години има проблеми с гледаемостта и непрекъснато се говори за свалянето му, затова този път продуцентите са решили да не рискуват и да продължат да се излъчват, въпреки болестта на водещата.

Конкурентите от "Преди обед" работят на пълна пара от студиото, като Рая Пеева седна до Сашо Кадиев вместо Деси Стоянова, която от вчера е в изолация заради контакт с болен, който тя не назова. Преди близо три години Гала водеше буквално от леглото на дома си няколко издания на „На кафе”, но днес бе седнала в хола си, а близо до нея бе и Стефан, който се грижи за болната си любима.