Голямата изненада за публиката в Летния театър на Стара Загора по време на Празничния фолклорен концерт “25 години Пайнер” несъмнено бе изпълнението на популярната добруджанска песен “Лале ли си, зюмбюл ли си” от звездите на музикалната компания.

Галена, Деси Слава, Цветелина Янева, Емилия, Анелия и Преслава още веднъж доказаха, че носят в сърцата си българската народна песен и знаят как да накарат слушателите да затаят дъх, пише Planeta.tv.

“Идеята да изпеем тази песен дойде от Галена”, сподели Цветелина Янева. “Бяхме трите, заедно с Деси Слава, когато научихме, че ще има Фолклорен концерт и Галена предложи да изненадаме публиката с “Лалето…”, допълва още тя.

“Исках да представим една добре позната и обичана от всички народна песен, не крие Галена – Една песен, която знаем още от детството си и която не бива да бъде забравена. Постарахме се да изпеем “Лале ли си, зюмбюл ли си” по нов начин и така да накараме младите хора още повече да я харесат.”



Първоначалната идея била “Лале ли си, зюмбюл ли си” да бъде записана само от Галена, Деси Слава и Цветелина Янева, но трите изпълнителки решили, че задължително трябва да поканят още свои колежки, за да бъде въздействието още по-силно. Така Галена поканила Преслава, Деси Слава – Емилия, а Цветелина Янева – Анелия.

“За първи път тази песен се изпълнява на 6 гласа, а това е доста трудно и отговорно, не крие Цветелина Янева. – Затова искаме да благодарим за прекрасния аранжимент, който ни направи главният диригент на Ансамбъл “Филип Кутев” – Георги Андреев. Надяваме се нашето изпълнение да е докоснало душите на хората и песента да остане в съзнанието им”, допълва още певицата.

Записът на “Лале ли си, зюмбюл ли си” е направен буквално “на един дъх” в студиото на Силвия Кацарова, в началото на юни. Кавалът, който въздейства в записа, е на големия музикант Недялко Недялков, а за мастеринга се погрижи самият Георги Янев – ръководител на орк. “Орфей”. Съвсем скоро шестте звезди на “Пайнер” ще заснемат и оригинален видеоклип на песента с режисьора Николай Скерлев, а дотогава зрителите на “Планета Фолк”, “Планета” и “Планета HD” ще се любуват на тяхното концертно изпълнение от Стара Загора.