Тежка бременност е принудила Галена да прекрати сценичните си изяви.

Последното й появяване пред публика е било на 2 ноември и поне до момента няма нито едно предвидено участие занапред. Тя спира работа още в петия месец на бременността си, въпреки че първоначално се е надявала да пее поне до края на осмия, пише Хот Арена.

В момента Галена се появява на публични места единствено когато става въпрос за мода. Тя може да бъде забелязана в луксозните бутици да пазарува заедно със стилиста си Добри. С него обикаля и по партита за откриване на нови магазини, както и по представяния на най-новите колекции на утвърдени на родния пазар скъпи марки.



Още в средата на октомври тя отмени няколко участия, след като се почувства зле. Лекари директно я посъветвали да остане на легло, ако не иска да изгуби бебето.

Въпреки това обаче Галена се върна на работа само след няколко дни почивка, убедена, че вече е добре. Но само няколко изяви пред публика й били нужни, за да осъзнае, че няма да й се получи. С огромни усилия на волята тя успяла да изпълви предварително поетите си ангажименти за участия и започнала да отклонява новите оферти.

Фенове на Галена обаче смятат, че има и друга причина тя да слезе от сцената. Това са критиките към външния й вид, които се изляха върху нея в момента, в който бременността й започна да личи. Много от враговете на певицата използваха наедрелите й форми и леко подпухналото й лице, за да я оплюят, без да взимат предвид, че промяната се дължи на нейното състояние.