Гласуването за The 1 Lifestyle Awards е в разгара си. Седмица след като бяха обявени 26-те номинации, вече хиляди са дали своя онлайн вот за фаворитите си. В някои от категориите има изразени лидери, които водят убедително пред конкуренцията. Такива примери са „Модел на годината“, „Секссимвол на годината“, „Млад дизайнер на годината“, „Любима звезда на България“, „Най-желан ерген“, „Майка на годината“, „Български игрален филм на годината“, „Музикален идол“ при мъжете, „Музикална колаборация“ в БГ музиката.

В други борбата между двама или трима от номинираните е безмилостно жестока и евентуалният победител се сменя буквално през няколко минути. В категорията „Телевизионно лайфстайл предаване на годината“ за първото място на този етап се борят „На кафе“ на Нова ТВ и „Папараци“ на bTV. В категорията „Тийн идол“ – Гери-Никол и Тита. За „Музикален идол“ при жените във врата си дишат Галена и Емануела. За „Музикална колаборация“ в поп фолка феновете са дали вота си най-много за Алисия и Тони Стораро и за Галин и Емануела. А за „Песен на годината“ в поп фолка има цели три фаворита: „Как да изтрезнея“ на Емилия и Тони Стораро, „Виновна“ на Емануела и „Не се изтриваш“ на Преслава. За „Видеоклип на годината“ най-много се конкурират Галена с „#JUSTSHOW“ и Гери-Никол feat 100 Кила с „Напрао ги убивам“.

Най-неясни засега остават победителите в категориите „Сензация на годината“ и „Светска двойка“, където всички номинирани са изключително силни. В надпревара за сензация влизат обявяването на връзката между Деси Банова и Росен Плевнелиев, коронясването на Мис България Тамара Георгиева, Сузанита, участието на Луна в Big Brother и хитът „Шушана“. За „Двойка на годината“ отново едните претенденти са Деси Банова и Росен Плевнелиев, този път в пряка схватка с Емануела и Мартин Николов, Преслава и Павел Лазаров, Ралица Паскалева и Теодор Салпаров и Светлана Василева и Християн Гущеров.

Гласуването продължава до 00:00 часа на 18 февруари на сайта на The 1 Exclusive: http://www.the1.bg/modules/awards/.

Победителите ще бъдат обявени и наградени със специално изработена статуетка на официална церемония на 20 февруари 2018 г. в The 1 Exclusive. Дрескодът е черно и златно, а дизайнер на събитието е един от любимците на звездите - Карам Дая. Водещи ще бъдат IVY & DEE. За доброто настроение на гостите ще се погрижат балетът на клуба и някои от най-хитовите изпълнители в R’n’B, поп и поп фолк музиката. Засега организаторите разкриват само две имена – тези на Тита и Емилия.