„Не давай власт на омразата, дай власт на любовта“ е посланието на 12-то ежегодно шествие на София Прайд 2019, което се провежда в подкрепа на равенството на ЛГБТИ хората и ще се състои на 8 юни тази година. Както обикновено, събитието ще започне в 16:30 ч с концерт пред Паметника на съветската армия, а самото шествие ще бъде в 19:30 ч. Сред специалните гости пък ще е фолк иконата Галена.

За да изразят своята подкрепа, редица родни звезди ще вземат участие в музикалната програма преди шествието. Михаела Филева ще излезе на сцената за втора поредна година, а Ерол Ибрахимов от Уикеда и Мила Роберт са част от изпълнителите, които ще подкрепят София Прайд за първи път. Соул певицата Рут Колева ще представи най-новите си сингли, както и познатите и обичани песни от творчеството си. Участие ще вземат и групата IVA, която е общ проект на сестрите Ива и Елена Тодорови. Като резултат от съвместната им работа, през изминалата година се проведе и първият им голям концерт и оттогава двете заедно продължават да работят още по-усилено за развитието на проекта си, съобщават от huge.bg.

Голямата изненада на София Прайд 2019 ще бъде участието на на една от най-големите звезди на поп фолк музиката – Галена. За първи път изпълнителката ще се качи на сцената на София Прайд, за да изрази своята подкрепа за равенството на ЛГБТИ хората, като изпълни едни от най-големите си хитове. В началото на тази година тя отбеляза и 15 години на сцената.

Богатата програма от съпътстващи събития в инициативите Sofia Pride Arts, Sofia Pride Sports и Sofia Pride Film Fest тече до 8 юни, като тази вечер, 23 май, е откриването и на филмовия фестивал с документалния филм „Да се разкриеш”.