Галена разкри в ефира на радио "Сигнал плюс" каква е историята около дуетното ú парче с Преслава.

При гостуването на композитора Спас Лазаров в токшоуто "Открит микрофон", хитовата певица бе потърсена от водещата Емилия Стоянова и на въпрос за идеята за новата песен, която е композиция на Лазаров, Галена отговори:

"Първоначално тази песен беше за мен. Ние /б.а. Галена и Преслава/ му бяхме поръчали песен, но като цяло моята песен ме водеше. Аз я пуснах на Преслава и тя много я хареса. Така решихме да я направим дует. Тя има различно звучене и е песен, която мисля, че не е имало на пазара. Песента може би не е толкова комерсиална, но пък имената ни достатъчно ще подпомогнат. Бях чела, че песента е с много лековат текст, но всъщност тя е пълна противоположност. Няма повече да издавам, но наистина песента е много сериозна. Танцувална е и е с малко по-арабско звучене. Не случайно снимахме в Дубай" - обясни певицата, цитира signal.bg.

*Галена и Преслава

Припомняме, че наскоро Галена и Преслава пътуваха чак до Дубай, за да заснемат видео към дуетното си парче. Ето какво сподели изпълнителката на хита "Тихо ми пази" за снимачния процес:

"Снимките минаха страхотно. Компанията ни беше страхотна. Всички бяха позитивно настроени, въпреки че имахме малки спънки. Все пак в чужбина сме никои. В България ако сме някои, то в чужбина сме просто две изпълнителки. Там има страшни закони. Ние не сме наблягали на луксозното и на сградите, които са космически - нещо невероятно. Наблегнахме на природата. Не сме се изхвърляли много. Целта ни беше да направим нещо подходящо за песента" - разказва Галена.

Феновете очакват с нетърпение първата съвместна песен на Галена и Преслава и повечето се надяват премиерата да се състои на годишните награди на "Планета".

По този повод Галена казва: "Все още не сме се разбрали кога ще представим песента. Искаме да излезе тогава, когато бъде готов и клипът".

Без съмнение певиците ще поднесат на публиката премислен проект, защото си дават сметка, че популярността и хитовете са отговорност и очакванията на хората за добро попадение трябва да бъдат оправдани.

"За нас беше най-лесно да си вземем някоя песен, да си я изпеем и да си щракаме с пръсти. Но за нас е важно песните да остават, а не да отшумяват за месец" - категорична е Галена.