Първият приз за Галена за успехи през 2011-та дойде от Signal.bg. За втора поредна година читателите на най-посещавания фолк портал дадоха категоричния си вот за Фолк идол на хитовата певица.

"Искам да благодаря на всички, които са ме подкрепили, вярват в мен и уважават това, които правя!"

Най-скъпият музикален проект през 2011-та, във всеки един аспект, е "Аз", представи ни го именно Галена. Няма съмнение, че това е Албумът на годината, който не остави равнодушни нито меломаните, нито изпълнителите, които открито коментираха достойнствата на проекта. И ако преди излизането му някои сме били скептични по отношение на цялостната му реализация, то още на премиерата на "Аз" в средата на ноември, се открои високото качество и разнообразието на всеки един клип, на всеки един детайл.

Отдавна вече всички меломани и спецове казаха браво на Галена и отправиха поздравления към целия екип, осъществил проекта. Остава сега качественият труд да се материализира в абсолютно заслужена награда.

"Не обичам да се хваля, но тук и аз смело мога да кажа, че се постарахме всички. Вижда се, оценява се, пея по няколко пъти песните от албума. Няма песен от албума, която да не я искат, няма песен от него, която да не пея" - със задоволство отбелязва изпълнителката.

Според Галена, успехът ѝ се дължи на упоритата и целенасочена работа по проектите ѝ и на малка доза късмет. "Късметът е до това как ще приемат хората албума. Късметът е коя песен ще изпъкне, защото не всяка песен ние усещаме като хит. Ние я усещаме като хубава музика, хубав текст, но оттам насетне вече не знаем предпочитанията на хората и затова някои неща мога да ги нарека късмет" - аргументира се певицата.

Запитана кой е следващият връх за нея, тя си пожела: "За 2012-та да продължавам със същия хъс, просто да не се отказвам и да не лежа на стари лаври - изкарах хубав албум и давай сега да си почивам".