Певецът все още не може да повярва колко бързо минава времето и как неусетно се е изнизала 2016 година за него.

Стигнал е до извода, че когато човек гони целите си и постоянно е в играта на живота, времето минава бързо.
Галин е предпочел да не работи в Новогодишната нощ, а да се забавлява с приятели и в крайна сметка да посрещне новата година без напрежение, за да му е хубаво на душата.

“Имах предложения да пея на места, за които не сметнах, че съм подходящ, честно казано, за подобен тип изява. Защото аз винаги гледам къде мога да бъда полезен като присъствие. И тъй като работя цяла година и постоянно имам участия, предпочетох да не работя в този ден. Изкарах един страхотен празник с близки хора”, споделя певецът.

За 2016 година Галин казва, че е била успешна, но малко по-праволинейна.



“Не ми се случи нещо, което да ме разтърси. Беше по-лежерна и по-спокойна година. В професионално отношение годината беше продуктивна. Почти на три месеца предлагах нова песен. Много съм щастлив, че и като композитор успях да се изявя. Направих една песен за Цветелина Янева, където участвам и като featuring. Радвам се, че вече има колеги, които ми звънят и искат да работят с мен.”

Изпълнителят казва, че няма да превръща композирането в основна работа, не иска да става масов. Счита за своя основна работа пеенето и иска да посвети времето си на него. Но когато го потърси колежка, за която усеща, че може да направи песен, няма да отказва.

“Нямам физическото време да реализирам повече от три песни за колеги за година. Но имам над 500 звукозаписа на телефона, от които предполагам поне 50-60 мога да използвам във времето. Защото музата идва понякога, но понякога я няма и човек трябва да се запасява. Нямам намерение аз да се предлагам, да търся колеги и да им казвам: “Имам песен за теб”. Ако някой ме потърси с тази идея и аз го усещам, ще му предложа песен. Искам енергията да я влагам за съответния изпълнител според неговата харизма. Така на конвейр нямам намерение да работя.”



Певецът вече е направил някакъв план за професионалното си развитие през 2017-та. Казва, че има много идеи за песни.

“Ще правя различни неща. И дуети ще има, защото когато се събират две енергии, изстрелват нещо много яко и става супер”, казва още Галин в “Автограф”.