Галин разказва историята около създаването на новата си песен „Мамиш“, която бе промотирана преди броени дни. “Дадох песента на Даниел Ганев за аранжимент, а той измисли много хубави мелодии за отсвирите. Азис влезе като фючъринг в парчето, Гъмзата свири тромпет. Много съм доволен от крайния резултат, много добре се получи песента и добре се приема. Музиката е моя. Опитвал съм във времето да давам на различни композитори да ми напишат нещо. Работил съм с най-добрите композитори, но някак си най ми се получава, когато музиката е моя. Видях, че явно на мен това ми е формулата, което обаче е нож с две остриета, защото някой път нямаш вдъхновение, но поне пък знаеш, че си зависим само и единствено от себе си” – споделя певецът в „Автограф“.

Продължава да се развива и вече освен изпълнител, е и продуцент. Казва, че това начинание колкото е трудно, толкова е и лесно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galin (@galin_music) on


“Колкото е забавно, толкова е и отговорно. Аз имам само две изпълнителки засега – Dessita и Лидия, и се грижа за техните песни, за техните клипове и на двете съм купил микрофони за участия. Подсигурил съм им нещата, които реално смятам, че един продуцент трябва да осигури на един кадър. Това мога да го направя, защото засега са само две” – подчертава той.

Според Галин e много трудно да осигуриш на 30 човека всички тези неща, въпреки че ако са работещи изпълнители, можеш да го направиш. Но това, което той им предоставя, е много важно и затова младите изпълнители са се обърнали към него, защото те имат нужда от този гръб.

“То просто няма друг вариант. Ако искаш да има млади хора, които да работят за теб и съответно да изкарвате заедно пари, няма как да не инвестираш в тях. На този етап две изпълнителки са ми абсолютно достатъчни, защото все пак това е свързано и с финанси. Слава Богу имаме спонсори, които помагат. Това са различни брандове, които избраха да работят с нас. Доволен съм от нещата.” – обяснява фолк идолът.

Вярва, че вдъхновението е много по-важно от предизвикателството да направиш една песен.

“Вдъхновението е най-сладкото нещо. На мен ми се е случвало, когато имам вдъхновение, за един месец да направя пет песни и после година и половина “пей, сърце”. Пускам си ги на три месеца, без да трябва да ми е ангажиран мозъка какво пускам след това. Така беше с “На Египет фараона”, “Нека да е тайно”, “5-6-7-8” и “Парата ако хвана”. Направих ги буквално за един месец . До края на годината най-вероятно ще представя още една песен, но влизам като фючъринг на един, може би двама изпълнители от другия жанр” – казва още певецът.

Галин е изключително щастлив, че от началото на своята кариера има многобройни верни почитатели, които продължават да го обичат и подкрепят със същата страст и винаги, когато могат, са на неговите клубни участия.

“Мога да кажа, че имам изключително интелигентни, възпитани, страхотни фенове. Моите фенове са върха!”