Тази седмица специален гост в “Автограф” е музикалният идол на “Планета” в категория мъже - Галин. Певецът се чувства доволен, че хората са го оценили и казва, че това е тяхната награда.

“Много съм щастлив, че нещата от музикална гледна точка ми се получават, че имам песни, които се слушат, че хората ме харесват, без да бъдат притискани да ме харесват,” признава Галин.

Той споделя, че една от целите, които си е поставил за тази година, е издаването на албум. Казва, че има готови песни за две години напред. Има свръх вдъхновение и е благодарен на Господ за това. Не смята да пуска твърде много песни като цяло. Може би три четири на година, което смята за нормално.



Певецът се натъжава от факта, че живеем в едно време, в което парите са на първо място и хората с големите финанси не мислят какво причиняват на околната среда, на природата, дори на хората. Изпълнителят тъгува по времето когато са живeли нашите предци преди сто, двеста години, когато хората не са страдали от тежки болести. Би бил доволен, ако можеше да се върне сто години назад и да живее в онова време. Мисли, че ще се чувства по-добре, отколкото в момента.

“Сега хората живеят в среда, в която са постоянно натровени. Големите фармацевтични компании не се грижат ние да сме здрави чрез лекарствата, които ни продават, а се грижат за това просто да нямаме болка от това, че те ни разболяват, за да могат после да ни продават тези лекарства. Хубаво е човек от време на време да се замисля и да си знае, че ние нищо не можем да направим реално. За един миг сме тук и утре за съжаление ни няма. Реално погледнато е така. Не усещаш как минава времето. Напоследък си мисля, че всъщност най-ценното нещо в живота на човек е времето. Защото това е нещо, което имаш и сам можеш да прецениш къде и на кого да го дадеш - дали на семейството, дали на близките или на работата. Времето е най-ценно.”



А според певеца любовта е най-хубавото нещо на този свят. Не само тази между мъжа и жената, а също така и любовта между хората, но много е трудно в днешно време да се открие и изпита. Доста често, когато мисли за тези неща, певецът се отчайва.

“На моменти дори се чудя на къде върви човечеството. Та то на никъде не върви всъщност, то върви към гибел. Ако човеците не заслужават да живеят на тази земя, както динозаврите в даден момент са изчезнали, Земята по някакъв начин ще се отърве от тях. Тя е жив организъм реално погледнато. Много са ми интересни тези теми и чета такива книги, защото няма как да не се интересувам от неща, които са в основата на това аз да съществувам в момента и да дишам,” казва още Галин в “Автограф”.
 

Източник и сн. planeta.tv