Галя Курдова, по-известна като Галя от „КариZма”, вече има ново име – след „развода” с Миро се нарече Galia.

Тя обясни причините за това, както и в какви отношения е с бившия си дуетен партньор.

- Дует „КариZма” вече не съществува. Кажи ми честно, в какви отношения си с Миро? Във времето не се ли получи така, че двамата се догонвахте, сякаш за да си докажете кой е по-добрият?

- Приятелството не може да е загуби, когато е истинско. Повече от естествено е, че се подкрепяме и мислим един за друг, но е и време всеки да поеме по своя личен път, все пак искаме да изживеем нови интересни моменти, а те са различни за всеки от нас. Ако смятах да го догонвам, нямаше да си взема тази почивка и да го оставя той да бъде насаме с публиката и да направи всичко, което желае.
Той в сърцето ми все още е моят най-добър приятел. След толкова години заедно аз имам една вътрешна етика, която е любовта ми към него, чисто приятелска обич, както и свободата, която искам да си дадем един на друг.

- Преди време той беше заявил, че ще ти иска прошка – направи ли го и по каква причина?

- Медиите често спекулират, за да създадат сензация. Истината е, че нещата между нас са много спокойни и ясни. Свобода, любов и много, много готини отношения... Друго не е имало.

- Името ти вече се изписва на латиница, не е вече „Галя”, а Galia – по каква причина?

- Добавям просто една гласна в името си, която дава вокална хармония. И освен това вътре има закодирано нещо много специално за мен. Една от моите мечти е да имам дъщеря и тя да се казва Алия и всъщност Galia, така написано, съдържа новия живот, който да бъда щастлива един ден да дам. А "Г" е буквичката на Господ! Не знам защо някой се хвана за това и често започнах да чувам този въпрос. А и аз пътувам много, имам много международни колеги от света на музиката, институционални партньори в мрежата на ООН, хора, които се интересуват от работата ми и за съжаление не всички разполагат с кирилица. Ако искаме да работим на международно ниво, трябва да бъдем откриваеми, толкова е просто!

- Би ли повдигнала завесата на личния си живот и да ми разкажеш малко повече за човека до теб, за живота си извън сцената?

- Ех, любовта не се описва, тя се чувства... осезава. Харесвам начинът, по който моят любим ме кара да се чувствам. Харесвам таланта му и страхотната му небрежна усмивка... Той е талантлив човек на изкуството, не е българин и отношенията ни са прекрасни. Учи ме на много, без да използва думи. Това е накратко.

- Истина ли е, че готвиш сватба?

- Не... (смее се ).

- А мислила ли си за деца?

- Да, разбира се! Искам няколко деца и трябва да изпълня още някои неща, преди да се отдам на родителството. Засега музиката все още малко ревнува!

- Мисля, че досега не са те питали за детството ти – ще ми разкажеш ли малко за това какви спомени пазиш за този период от живота си?

- Не са, така е. Пазя прекрасни спомени, първата любов, първите музикални фестивали, трепети и вълнения... Дългите разходки след училище и много часове залягане над английския при кандидатстудентските изпити. Забава! Иначе, когато съм се родила, майка ми е искала първоначално да ме кръсти Александра, но впоследствие съм станала Галя. Майка ми Лидия е рускиня от град Сургут, Тюменска област в Сибир – невероятна жена, прилича на Мадона! А баща ми Атанас ме наричаше „Малката азиатка”, защото съм имала характер на азиатска жена. От 3-годишна живея в Ямбол, където се установява семейството ми, и съм кърмена до втората си година. Обожавам семейния сладкиш – руската торта „Наполеон”. Един от първите ми спомени е как в един топъл, летен ден ме къпят в едно корито на терасата в детската ясла.

- Известно ми е, че си учила турска филология и, освен българския, владееш свободно още цели четири или пет езика – английски, френски, руски, испански... Кажи ми, кога успя да научиш толкова много езици?

- Езиците са средство, с което можеш да достигнеш до вътрешния свят на човека, да обмениш мисли, да усетиш живота през неговия личен мироглед. На мен ми харесва да виждам света от всички гледни точки, за да мога да комуникирам с него. Но мисля, че това е дар, не съм се замисляла... определено не изисква много усилия!

- В момента тече поредният сезон на „Биг брадър”, само че този път „фемили” – знам, че не пазиш особено приятни спомени от участието си в Къщата?!

- Това шоу има абсолютно кръвожаден характер. Явно целта му тогава, когато участвах, беше да изкриви на 180 градуса представите на хората за труда, който съм положила, за това, че съм положителен човек. Единствено моят авантюристичен дух ме отпрати там, където не ми беше мястото. Попаднах сред хора, за които всеки дъх, който поемах, всяка крачка, която правех, беше демонстрация на моя успех, което е нелепо. Не ме интересува!

- Галя, какво ти е отношението към Слави Трифонов, както и към Виктор Калев, който често се превъплъщава в твоя образ в шоуто на Дългия?

- На Виктор Калев не му се сърдя, това му е работата, а на Слави Трифонов не мога да не съм му признателна, защото през 2001 г. именно той бе продуцент на „КариZма”.

източник: Анелия Попова/ БЛИЦ