Абсолютна измама се оказаха слуховете, че Миро и Галя от разпадналия се дует “Каризма” продължават да се изявяват заедно, без да вдигат много шум.

На грандиозното парти в столицата по случай обявяването на номинациите за годишните награди на БГ радио те се видяха, познаха и... разминаха.

Не седяха на една маса, не се прегръщаха, не се целуваха, както го правеха едно време. Така окончателно разсеяха мита, че отново могат да се съберат в мегауспешния за българските мащаби дует “Каризма”.

Когато през 2007 г. се разделиха, Миро почти веднага започна да прави самостоятелна кариера и неотдавна бе избран да представя България на тазгодишния конкурс на “Евровизия” в Осло.

Галя обаче си взе дълга почивка от светлината на прожекторите и суетата на светския живот. И макар че от време на време шумно обявяваше, че се връща на сцената, и даже пее тук-таме, засега изявите й са повече от скромни. Неуспешни се оказаха опитите й да печели фенове, като се разголва и излага на показ месо, а не глас.

Поне засега няма данни Галка да е пробила и в лондонските нощни клубове, каквито амбиции имаше по подобие на рокаджийката Милена навремето. За тази цел тя разчиташе на чернокож лондонски музикант на име Роб, с когото бе заснета от папараци да почива на гръцкия остров Миконос.

По едно време даже се говореше, че двамата били толкова влюбени, че просто не откъсвали очи един от друг и даже крояли планове за сватба.

В шоусредите се говори, че основната причина за изчезването на Галка от музикалния хоризонт е зависимостта й от наркотиците, които впрочем разбиха дует “Каризма”. Галя все още продължава да се друса, коментират я колежки.

Още навремето, когато през 2001 г. тя и Миро заживяха заедно, се шушукаше, че ползвали квартирата си за денонощни оргии и “бели партита” и че и двамата имали двойствена сексуална ориентация. Първоначално Галя Курдова започнала да прекалява с алкохола, а после и с дрогата.

Според някогашни приятели на дуета Миро вече категорично се е отказал да помага на старата си дружка. “Ако тя не се реши да си помогне, няма кой друг да стори това”, категоричен е той.