За разлика от много други жени, Галя Щърбева и Лора Крумова не са се притеснявали за работата си, докато са били по майчинство. Галя са я чакали да се върне в новинарския екип на "Нова тв", а Лора - в bTV, където беше водеща на "Тази събота" и "Тази неделя".

По-скоро за двете журналистки и близки приятелки последните месеци от бременността и отглеждането на децата е било време, в което са избистряли концепцията на нещо ново.

Лора стана майка на 20 септември 2013 г., когато роди Явор, а Галя - на 16 януари 2014 г., когато на бял свят се появи Калина, пише Lifestyle.bg



Но всъщност те и двете не са имали време да се отпуснат и отдалечат от занаята си. Заедно със съпруга на Галя водят магистърска програма, имат и други съвместни проекти. Идеята за стартирането на предаването е била на Галя, макар отдавна да са искали да направят заедно телевизионен проект.

Резултатът е "Комбина", което тръгва утре по "Нова телевизия" и ще е 3 часа. Засега заявката на Галя и Лора, както и на целия екип, е за един различен проект. Дори студиото на предаването, което заема повече от 270 кв. м., е изнесено в най-големия мол в столицата.

Негов дизайнер е театралната сценографка, носител на „Аскеер", Невена Белева. А обзавеждането е взето от сезон от „БИГ Брадър". За Галя Щърбева новото занимание може да се каже, дори че е семейно дело. Съпругът й Петко Гюлчев е оператор, режисьор и съпродуцент с нея.

А Сотир - половинката на Лора Крумова, макар да не е телевизионер, се оказа, че също взел дейно участие в новия проект.