Към онлайн телевизия гледа тв легендата Кеворк Кеворкян. Това призна самият той пред "Стандарт". Проектът обаче ще стартира след време, а първата птичка, водеща към него, е качване на "Всяка неделя" в нета.

"С годините се натрупаха много неща, които не са излъчвани никога и е време да видят бял свят. Предизвикателството си струва", каза известният телевизионер. Той уточни, че в онлайн предаването си няма да разчита само на архивите, но ще прави и нови неща. Засега няма да има отделна рубрика "Събеседник по желание", но постепенно проектът щял да се развие до цял тв канал, който ще върви в нета.

Нововъведения тресат и БНТ, откъдето непрестанно изтичат слухове за спиране на досегашни предавания и връщане на добре познати стари лица. Първи сред тях е Мистър "Панорама", както дълги години бе известен Иван Гарелов. Той обаче най-вероятно ще се върне не в стола на Бойко Василев, а с ново предаване, за което води преговори в момента. Рубриката ще бъде от типа токшоу, каза за "Стандарт" Гарелов. Той уточни, че засега е много рано да се говори за негово връщане в ефира, преговорите с новото ръководство на Канал 1 били съвсем в началото. "Предаването ще бъде сатирично, ще има и публицистика. Засега плановете са да върви през уикенда, но ако тръгне добре, може да се излъчва всеки ден", поясни Мистър "Панорама". Все още не е ясно колко време ще трае шоуто, защото това зависело от преговорите с шефовете на "Сан Стефано" 29. Възможно е предаването да стартира някъде около Нова година, след като бъде изгладена концепцията му и приключи подготовката. Запознати припомнят, че Гарелов не е чужд на неполитическото шоу, защото след напускането на "Сан Стефано" 29 водеше и играта "Вот на доверие" по Би Ти Ви.

Говори се, че в БНТ се завръща и Мира Добрева, която също ще прави авторско предаване. "Ще правя нещо, което е най-близко до моята същност", признала публично тв водещата, която дълго отсъства от екрана. Преди седмици тя бе заявила, че ще напусне окончателно БНТ, защото води преговори с друга телевизия. Впоследствие стана ясно, че те са били за "Байландо", но идеята се провалила. Добрева обаче е категорична, че няма да се върне като водеща на новини. По етажите на "Сан Стефано" 29 усилено се говори също, че от екрана ще падне окончателно предаването на Димитър Цонев "В неделя с...". Още преди доскорошният генерален директор Уляна Пръмова да приключи мандата си, рубриката на Цонев бе нарочена като най-скъпото и нерентабилно предаване в телевизията. В момента обаче от БНТ оправдават забавянето на старта на Цонев само с факта, че все още не е завършено новото студио 1, което ще се намира в НРТЦ. Преди въпросното студио заемаше помещение на НДК, но се наложи да напусне сградата. "Все още управителният съвет на БНТ не е вземал окончателно решение по въпроса за предаването на Димитър Цонев, както и за завръщането на предишни имена в БНТ", каза членът на тв управата Бойко Станкушев.

Засега е ясно, че по Канала ще тръгне ново издание на "Голямото четене", но за малчугани. За да стартира то обаче, било необходимо да се намерят допълнителни средства, с които засега БНТ не разполага.