Да обмени няколко крошета с Орлин Павлов в Банско – това бе първия ангажимент на Гари Дърден след кацането му на родна земя завчера, научи „Монитор”.

Звездата от сериала „От местопрестъплението” ще бъде у нас до края на август за снимките на новия филм на Ники Илиев.

В „Нокаут, или всичко, което тя написа”, Гари скача в кожата на Арън - бивш боксьор, който слиза от ринга заради мозъчно увреждане и започва да се издържа като музикант по клубове в Ню Йорк. Изборът на Дърден за ролята е повече от успешен, защото той
владее с еднаква лекота както акустичната китара така и блендата на соул артист от класа.

Павлов пък ще видим като бг емигрант, който в татковината е бил шампион по бокс, но в САЩ се издържа с жестономичен превод на песни по баровете. Специално за целта синът на оперни асове вече разучава клипове с разяснения на езика на глухонемите, осигурени от Роси Караджова. Дърден и Павлов се срещат първо в клуб в Банско, а после и на ринга.

„Направихме костюмни проби, после Гари репетира с музикантите, а в момента интензивно правим бойната хореография.”, обясни за „Монитор” Ники Илиев. С основните положения в кикбокса Дърден се запозна още преди месец в Париж, където бяха локализирани повечето му концерти. Координатор на MMA-сцените е съпругът на Яна Маринова Тихомир.

„Гари се чувства прекрасно тук, супер позитивен е и има желанието да даде максимума от себе си, за да се случи филма.”, обясни Ники. Клапата на драмедито ще щракне на голф игрище, в центъра на Банско, край църквата и в местен клуб, където Гари ще свири. Естествено, в „Нокаут, или всичко, което тя написа”, ще видим и Саня Илиева, вдъхновението на Ники за женските персонажи. Героинята й е с лека форма на аутизъм и израства сред циганчета, което
кара актрисата да разучава бели днес в момента.
Първоначалната идея на Илиев бе започнат снимки на принципа „от трудно към лесно”, или от Ню Йорк до София и Банско. „Обръщаме графика заради няколко фактора. Първо, появиха се няколко локации, за чието използване ще ни помогнат българи в САЩ. Там ще снимаме предимно екстериор, покриви, на Бруклин бридж, и в момента водим преговори с един клуб. Тъй като ще сме по-ограничен екип е по-добре да се сработим първо тук, в България.”, откровен е Ники.