Водещата на „Търси се” Нели Хаджийска призна, че началникът на щаба за коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски е спасил майка й Галина Димитрова. Родената през 1954 година родителка на телевизионерката в момента живее в новия дом на семейството на Нели, за да й помага в отглеждането на двете деца. Хаджийска е заета със снимките на предаването, а мъжът й Даниел ходи на работа в бившата киностудия „Бояна”, където отговаря за визуалните ефекти.

Така грижата за Тодор и Борил, който е на четири години, поема баба Галина. Тя е зооинженер от Монтана, завършила в Стара Загора. В първите дни на карантината загуби мъжа си Жоро, който си отиде от инсулт и сега се теши с внуците.
Нели обаче е забранила в дома й да се гледат пресконференциите на щаба и новините. „Много добре познаваме професор Мутафчийски, то е наш личен приятел, защото преди десет години върна майка ми към живота. Направи й спасителна операция на жлъчката и ние сме му много признателни.

Въпреки това обаче не го „включваме” вкъщи, защото сме решили да не изпадаме в страх и стрес”, довери блондинката в интервю за "Преди обед". Нели е много щастлива, че вече живее в къща с двор, а не в апартамент, както бе допреди година и може да се радва на слънцето на открито. Превърнала се е в запалена градинарка и дори се заканва догодина да отглежда от доматите на Катето Евро.

снимка:Фейсбук нели хаджийска