Като дете мечтаех да стана геолог, а после реших, че ще бъда полицай. Тласкането на гюлето обаче ме сломи. Подготвях нормативите, но същата година обявиха нулев прием за жени и аз отидох да кандидатствам право, което беше много модерно по онова време. Журналистиката я изредих като последна от всички възможни опции в графата желания, но в крайна сметка попаднах в журналистиката.

Това разказа пред Нова тв топ разследващата журналистка

Като разследващ журналист няма от какво да се страхувам, защото не правя нещо нередно. Срещаш хора, които искат да ти помогнат да намериш справедливостта, а от другата страна са хората, които ще те наругаят, коментира журналистката. В живота си всеки среща нечисти сили, нечисти хора, които ти изпиват енергията, допълни Шикерова.

Женските неща са ми чужди, не обичам пазара, изпотявам се само като чуя „шопинг”, мола ме изпива. Имам си няколко магазина, където знам, че ще намеря каквото ми трябва и до там. Нямам маникюр, а на фризьор не помня откога не съм ходила. Обичам масажи, спорт – това ме зарежда, коментира Шикерова през смях. Почти всяка събота и неделя журналистката взема децата си и любимия и отива в планината. А през лятото семейството залага на почивки с каравана.