"Плеймейтки, които ламтят за слава, им се налага да правят секс срещу титли и предни места в класации. Смея да твърдя, че съм свидетел на не един такъв случай и по-добре ще е да не бъда провокирана да разказвам в подробности."

Това заяви моделката Гентиана Халити пред в. "България днес".

Тя беше сред номинираните за най-популярни плеймейтки през годините в конкурса "Плеймейт Ол Старс".

В крайна сметка бяха избрани 15 момичета, а полемиките около тяхната популярност мигновено ескалираха.

"Както всеки нормален човек може да види, в тази нелепа класация има само 4-5 известни лица. Николета Лозанова е кралицата на плеймейтките и това няма как да бъде оспорено. Редом до нея се появиха безумни лица и имена. Как си го обяснявам? Когато човек ляга с точните хора, плаща на точните хора или работи за тях, нещата му се получават", коментира директно и открито Гентиана. 66 Халити не попадна в Топ 15, като сериозно впечатление направи фактът, че там липсват и други популярни хубавици - Моника Валериева, Галина Димитрова, Дилена Димитрова, Мартина Юрукова и Гергана Райчевска.

"Не ме разбирайте погрешно. Не съм потресена заради собственото ми отсъствие, защото вече веднъж обявих публично конкурса за нагласен и това обтегна отношенията ми с изданието. Очаквах и този вариант, но не съжалявам за думите си, защото те са факт. Факт е и че в годината на моя плеймейт конкурс разочарована участничка със сълзи влезе в съблекалнята и каза, че е отворила душа и крака напразно. Това, което ме изненада повече, е отсъствието на няколко конкретни имена - Моника, Диди, Марти, Гери...", искрено се възмути Гентиана.

На въпрос дали съжалява, че не е сред избраните, тя отговори:

"Няма за какво да съжалявам. Тук не става дума за красота, добрина или ум. Говорим за популярност, а моята е неоспорима. Всеки любител на жълтите медии знае името ми. За разлика от много други, които с пот на чело плащат за статии и въпреки това са познати само на клиентите и приятелите си. Появиха се лица, които сме видели по веднъж в списание, и това е. Колко се е писало за мен през годините и в колко предавания съм била, може да се види от всеки. Така както може да се види и това, че нечии имена никога никъде не са били споменати освен между чаршафи на клиенти. Не е случайно, че Николета не пожела да се качи на сцената измежду тях. Факт е, че никой няма да повтори нейната популярност, както тази на Златките".

 Халити призна, че за някои от избраните момичета не знае абсолютно нищо, защото не ги познава и няма информация. Тя ги е видяла за пръв път в живота именно в плеймейт класацията. Гентиана разказа и за момент по време на церемонията, който й направил впечатление и тогава още повече се засилили подозренията, която имала от дълго време.

"Две от участничките тръгнаха към сцената в готовност да се качат, и то, преди да им извикат имената. Как да го нарека? Фалстарт? Няма лошо да знаеш, че си си опекъл работата, но когато нямаш мозък, става неловко", завърши в типичния си стил Халити. "Не следим сексуалния живот на момичетата, за да коментираме с кого си лягат. Гласуването беше проведено в интернет и своя глас дадоха 20 000 души. Няма как да знаем, ако някое от момичетата е спало с някой от гласувалите. Ако говорим за нашия екип, също не следим техния сексуален живот. Струва ни се маловажно."

Това коментираха пред вестника организаторите на конкурса

. "Нямаме представа кого конкретно има предвид г-ца Халити, а и нямаме време за такива клюки. За пръв път момичетата гласуваха една за друга. Ако те самите помежду си имат сексуални контакти, също няма как да го знаем", допълниха организаторите.