Журналистът Георги Коритаров изненадващо не се появи в ефира на Би Ти Ви в неделя. През последните месеци той участваше като коментатор в рубриката "Старата школа" на предаването "120 минути".

Двамата заедно с безспорния авторитет в бранша Петко Георгиев спореха всяка седмица по наболяла тема, избрана от зрителите на телевизията.

Днес обаче, вместо познатия формат на дискусионната рубрика, бе излъчено видео под формата на коментар на друг представител на гилдията - Иво Инджев.

Не е ясна причината за рокадата и дали тя е постоянна или временна. Водещият на предаването Светослав Иванов не обели и дума по въпроса - той само представи Инджев и рубриката.

Преди дни из някои медии се появи информация, че Коритаров е изпаднал в немилост в Би Ти Ви. Този път причината била, че той се опитвал да подлива вода на младия и перспективен водещ Светослав Иванов. Опитният журналист не искал да играе "втора цигулка" в предаването и всячески се мъчел да омаловажи участието и ролята на Иванов.

„Коритаров го излага непрекъснато, разказва на всички с колко много неща в политиката Иванов не е наясно, което е недопустимо за телевизия като Би Ти Ви. Ясно е, че се е прицелил в стола му", разкрили хора от екипа на "120 минути" пред "Всеки ден". Заради това поведение ръководството най-вероятно е взело решение да свали от ефир Коритаров, за да може водещият да се чувства комфортно и да не влиза в екранни разправии.

"Коритаров е конфликтен и обича да се налага, създава излишно напрежение. Жалко обаче за Петко Георгиев - удоволствие беше да се слушат неговите позиции и разумни доводи по обсъжданите теми. Дано да се намери начин той да бъде върнат отново в ефир", коментират зрители на предаването.

През 2003 г. в сутрешния блок на Би Ти Ви Коритаров правеше 30-минутни интервюта с актуален събеседник, а рубриката му бе съвместна продукция с радио „Свободна Европа" и се казваше „Блиц". В началото на 2004 г. предаването бе спряно, след като договорът му не бе подновен. Дни по-късно на дискусия за свободата на словото Коритаров съобщи, че отношенията му с Би Ти Ви са били като тези между САЩ и СССР, разказа и как тогавашните шефове на медията са поискали от него да подпише анекс към договора си, според който е длъжен да се съобразява с редакционната политика на медията. Той трябвало да съобщава предварително темата и госта си.

Година по-късно Георги Коритаров стана водещ на сутрешния блок на Нова телевизия заедно с Лора Крумова. Напусна и тази медия през 2008 г., защото бе обвинен, че е изнудвал шефа на „Лукойл" Валентин Златев за голяма имотна сделка. От 3 години журналистът е водещ на предаването „Свободна зона" по „Тв плюс". Въпреки новата си работа в Би Ти Ви обаче ангажиментът му към кабеларката остава, пише pik.bg.