Георги Шопов, който преди месец триумфира с голямата награда от 50 000 лв. в „Гласът на България“, посвети първата си песен след формата именно на победата си. Рокаджията покани в проекта си конкурентите от риалити предаването, сред които Керана, Пламен Бонев, Елена Сиракова, Александър Георгиев и др., да заснемат видео как изпълняват парчето и така да участват във видеоклипа към него.

Песента е в любимия стил на Шопов и носи името „България“ - съвсем неслучайно предвид не само названието на шоуто, но и опита на певеца от първото му прослушване в живота, на което той очарова с изпълнение на химна. Още в началото на видеото пък се появява и миналогодишният победител в „Гласът на България“ - Атанас Кателиев, като двамата си оспорват заветната статуетка.

Шопов е изпълнител, продуцент и автор на текста, музиката и аранжимента на „България“. Така, той спази обещанието си в максимално кратък срок след предаването, което спечели, да се върне на сцената. „Давам си една седмица почивка, за да си видя семейството. И след това започвам да записвам песни и да правя клипове. Само това ще правя. Имам готови идеи. Хората са ми гласували доверие и аз съм длъжен да им дам от моята музика“, обясни пред „Монитор“ дни след победата си Шопов.