Рожденият ден на Гергана е поводът, който я отведе в студиото на предаването “Звездно”. Певицата споделя, че не крие своите години, защото се чувства прекрасно:

“Тази година навършвам 33, добавям още една година в моето чекмедже на мъдрост. Доколкото съм чувала, това е най-хубавата възраст за една жена.”

В момента изпълнителката продължава своето образование в Магистърска програма със специалност “Гемология” – наука за скъпоценните камъни. Така сбъдва още една своя мечта. Тя казва, че е доброволец в един невероятен музей в София. Там има достъп до много неща, които няма къде другаде да види и да научи, освен това посещава и два курса.

“Единият е свързан с английския език, а другият е посветен на музиката. Всяка неделя ходя по час половина на пиано, тъй като преди 16 години съм завършила музикалното си образование в специалност “Естрадно пеене” в Димитровград. Тези четири години, разбира се, не са достатъчни за пианото и затова реших малко да усъвършенствам солфежа си.”

Гергана разкрива, че в момента неин приоритет са образованието и музиката. Много иска да зарадва своите почитатели с нова песен, която наистина да им хареса, но първо трябва да я почувства.

“Имам страшно много песни, които ми се предлагат, но не съм си избрала, тъй като правя куп други неща. Без музика не мога. Признавам си, много ми е тежко, че не съм на сцената, защото музиката е всичко за мен. Само трябва да намеря баланса и успоредно да правя нещата. Аз постоянно работя, това, че не правя песни, не значи, че не работя. Благодаря, на г-н Димитров, че ме подкрепя за образованието ми и стои зад гърба ми, защото той и музикална компания “Пайнер” са ми дали възможност да бъда това, което съм”, казва още изпълнителката.

За своята равносметка за 2017 година, Гергана споделя, че съжалява единствено, че не е успяла да направи нова песен, но от друга страна е постигнала доста други неща, пише planeta.tv

“Трудът е най-важното нещо. Когато даваш всичко от себе, винаги има добър резултат.”