Хоби-кулинарката Гергана Хеминнга, която вчера напусна гладиаторската арена на MasterChef след дуел на азиатска тематика, се включи от дома си във Франкфурт, за да сподели със зрителите на bTV своите изводи след шоуто и интересни факти от живота си.  Преди да прекрачи прага на най-голямата кухня в България, тя готви вкъщи за семейството и близките си. 

Веднага щом завършва висшето си образование, Гергана търси професионална реализация извън България. Инспирирана от желанието да опознае нова култура и територия, тя започва професионален стаж в Белгия, където прекарва цели 8 години. Любовта към хората я изпраща в Чили, където три месеца работи като доброволец с деца между 5 и 8 клас. Тя призна, че има интерес към социалните дейности още от университета, но напрегнатият трудов график не й е позволил да отделя достатъчно време и възможности да се отдаде на нея.

Затова взима отпуска и заминава за екзотичната страна, за да обучава ученици във философията на глобализацията и междукултурния диалог. Когато се завръща в Белгия с изненада научава, че компанията се мести в Швеция и тя трябва да избере дали да я последва или да остави корпоративния живот на страна. В крайна сметка отваря фото ателие, в което прави със страст портретна фотография на семейни двойки, бременни дами, а най-голямо удоволствие намира в снимането на новородени бебета.


Гергана живее от 2 години в Германия, където я отвежда любовта. В момента се е отдала на снимане, готвене и учене на немски. Въпреки стреса от преместването, тя не се е поколебала да отвори нова страница в живота си заради мъжа, когото обича. Показа снимки от интернационалната си сватба, която е организирала като градинско парти с български традиционни елементи. Съпрузите се връщат често до страната ни, защото той е влюбен в кухнята и природата. След участието си в MasterChef Гергана е амбицирана да поддържа собствен кулинарен блог, през който да показва богатството от възможности на качествените продукти. Тя направи паралел между навиците на холандския си съпруг и разбиранията за храната на българите и подчерта, че имаме много на какво да ги научим.