Здравето е най-важният фактор, който ни прави щастливи. То зависи от нашето хранене, прием на течности, движение, почивка, сън, хигиена, чисти мисли и добри дела.

Това е поводът в предаването “Звездно” да говорим за културата на хранене с Гергана, Нелина и Есил Дюран, които бяха сред специалните гости на откриването на нов ресторант от италианската стекхаус верига Roadhouse Grill в София.

Събитието уважиха и Техни Превъзходителства, г-н Стефано Балди, посланик на Италия в България и г-н Душан Щраух, посланик на Република Чехия в България, мениджъри и популярни лица от артистичните и бизнес среди.

“Звездно” не пропусна да научи тайните на Гергана за добрата форма, в която се намира и как се справя самата тя в кухнята.

“Обичам да похапвам и понякога си позволявам храни, с които не трябва да се прекалява. Много ми се иска да започна да се храня по-здравословно, защото организмът има нужда от това. Обичам да приготвям вкусни гозби за приятелите ми, които често ми гостуват. Моят специалитет е паста с домашно приготвено песто”, споделя певицата.

Гергана разкрива, че сама се е научила да готви, защото тефтерчето със семейните рецепти е при сестра й, която има две деца и готви много повече.

Не е пропусната и темата за скорошното официално дипломиране на певицата през месец декември в специалност “Геология” в СУ “Св. Климент Охридски”:



“Имам страст към минералогията и мечтата ми преди да вляза да уча “Геология”, бе да запиша “Гемология”. Ето че дойде времето, в което се надявам да бъда приета в Магистърската програма за тази специалност, защото в момента тече класирането. Имам още дълги години да трупам опит, защото животът е едно учение до самия край. От скоро съм доброволец в музея “Земята и хората” и за мен това е голяма привилегия, защото сбъдвам още една своя мечта.”

Гергана не крие, че музиката за нея е всичко, но по време на тези четири студентски години е останала малко на заден план, защото геологията е тежка като материя и изисква много време за подготовка.

“Сега започвам да пея, защото ми липсва. Все става така, че когато много искам да направя дадена песен, тя никога не се получава и затова не си давам срокове. Трябва сама да си дойде, но трябва и да търсиш, а сега аз ще търся”, обещава изпълнителката.