Шестото издание на Sofia Fashion Week SS 2018 показа таланта на българските дизайнери и българския дух. Евгения Живкова даде старт на модните дефилета с 12 модела от колекцията си пролет/лято 2018. Вярна на своя елегантен стил дизайнерката показа пред аудиторията изчистен силует и класическа комбинация от черно и бяло.

Разкроени манта и сака, рокли с дължина над коляното, с вградени биета и ширити в облеклата бяха част от новите предложения на модна къща "Жени стил". Не липсваха и свежи пролетни цветове като синьо,цикламено и бледо розово в комбинация с коприна,дантела, тафта и лен.


Модният спектакъл продължи с изпълнението на Гери –Никол, която представи българския бранд IMANE. За първи път дизайнерът Антония Стоянова участва на Sofia Fashion Week SS 2018 и впечатли препълнената зала ЕФЕ на хотел Маринела с много свежа колекция.


С балетен етюд започна ревюто на Биляна Йотовска,която донесе на сцената много лятно настроение с колекцията от бански костюми. Лице на лейбъла този сезон е модела Гери Дончева,която откри ревюто заедно с дъщеричката на Биляна Йотовска.