Талантливата Гери Дончева реализира още един от талантите си и първата й детска книжка вече е факт.

С много детски смях и забавления, бе съпроводена премиерата на "Истории от Свети Влас".

Гери лично прочете част от историите, а децата с интерес слушаха за еко пътечката и забележителностите на Свети Влас.

Сумата събрана от продажбите по време на промоцията, ще бъде дарена за каузата " Да протегнем на Алекс ръка".

Александра от гр. Добрич е с диагноза детска целебрална парализа. Гери Дончева подкрепя семейството от 2011 г.



Всички извести дами и семейства, уважили събитието, закупиха книжки, а най-много бройки си купи дизайнер Веселка Крачунова, с което станаха съпричастни и подпомогнаха каузата.

Гери Дончева е възпитаник на УНСС, където завършва първата си магистратура - "Икономика на туризма", завършва и втора магистратура в Софийския Университет по специалност "Предучилищна педагогика".



Увличайки се по децата и по работата с тях Гери решава да направи детски книжки, които да са забавни и едновременно поучителни.

Стилът й на писане лесно се възприема от малчуганите, тъй като текстът е в рими.

"Това са приказки в стихотворна форма. Римушките лесно се запомнят и децата се забавляват с тях. Когато едно дете се забавлява, тогава то научава най-много и съвсем неусетно добива знания" споделя авторката на "Истории от Свети Влас".



"Хубаво е децата от малки да знаят какви богатства има България. В рими мога да разкажа за много забележителности и децата ще запомнят всичко с интерес. Аз самата силно се впечатлих от идеята за еко пътеката в Свети Влас, по която може да се срещнат какви ли не диви животни, Амфитеатъра, който безспорно е едно съвременно чудо, а морето винаги ме е вдъхновявало и за това реших да напиша книжка именно за Свети Влас!".

Гери споделя също, че за проекта "Истории от Свети Влас" срещнала пълна подкрепа от курорта St. Vlas Dinevi Resort, които на драго сърце предоставиха терена за премиерата на книжката, която се състоя на 6-ти Юли.

Книжката е под крилото на издателство Стефан Добрев и ще бъде разпространена във всички големи книжарници в страната, ще грее и по рафтовете на избрани детски центрове.

През месец септември се очаква следващата книжка на авторката.