Многоликата и динамична Гери Дончева отново ни изненада с приятна инициатива.

Красавицата, която сме виждали на модния подиум, а също така и на рап сцената, влезе в ролята на детски автор. През уикенда тя направи премиера на втората си детска книжка "Приказни истории - телефон". Гостите, сред които и много малчугани, чуха на живо изпълнението на вдъхновената от книжката песен "Приказни истории" и видяха за първи път видеото към нея. Вокалите в песента се изпълняват от певицата Мариета и талантливите деца от LIPA - академия за сценични изкуства за деца от 4 до 19-годишна възраст в България, свързана с водещата институция за висше образование LIPA Великобритания, основана от сър Пол Маккартни.

За реализацията на песента и видеото, Гери Дончева получава голяма помощ и подкрепа от Румънеца и Енчев и тяхната продуцентско-издателска компания. Музиката и аранжиментът на „Приказни истории“ са на младия композитор Николай Плачков, важна част от семейството на Select Music Media, към което принадлежи и Мариета.



"За да е завършена една песен, й трябва страхотен клип! Нашият е анимационен! Фоновете отново са на Александър Михов, а цялостната анимация е на Антъни Тонев. Клипът е направен от фирмата на Румънеца и Енчев“, споделя Гери Дончева.

Румънеца има принос и в композицията на песничката.

Главни герои в програмата за промоцията на детската книга бяха малчуганите от артистична академия LIPA, заедно със синовете на рапъра Енчев - Георги и Александър, балеринките от школата на "Маша Илиева", Нанси Иванова от клуб по художествена гимнастика "Левски" и певицата Мариета. С танци и песни, те създадоха страхотен празник за децата и техните родители.

VIP гости на събитието бяха организаторът на конкурса „Мисис България“ Меги Савова, бизнес дамата Ивана Скендерова със синовете си Антъни и Мартин, водещата Вихра Петрова с дъщеря си Ава, семейството бизнесмени Павел и Едита Цветкови, бизнес дамата Станислава Бумбарова ,топ гримьорът Джулия Ангелова и други.



Детската книжка "Приказни истории - телефон" съдържа 10 приказки в стихотворна форма. За да оживеят приказните истории в пъстри, забавни герои и картинки, авторката се довери на младия и креативен илюстратор Александър Михов. Той е възпитаник на топ университета за илюстрации и интериорен дизайн - Политехнико ди Милано!

Редактор и коректор на текста е един млад, талантлив писател и сценарист в "Шоуто на Слави" - Йордан Свеженов. Автор е на бестселърите: " Революция с аритмия" и "Анархия на три морета".

Гери Дончева е родена в град Плевен, където завършва Математическа гимназия „Гео Милев”. След това се премества в София, където живее и до днес. През 2009-а година завършва магистратура в УНСС по специалност „Икономика на туризма”, а също така е възпитаник и на Софийски Университет „Свети Климент Охридски”, където през 2014-а година завършва магистратура по специалност „Предучилищна педагогика”. Практиката й в областта на педагогиката я среща с много деца, които вдъхновяват авторката да направи книги за българските малчугани.