След редица природни бедствия, сред които тайфун и силно земетресение, изживяният ужас за родната красавица Гергана Дончева си заслужаваше, след като тя завърши като трета подгласничка в конкурса „Мис Глобъл 2015″, който се проведе в град Пасай край филипинската столица Манила.

Тя успя да прослави страната ни с талант, като заради заложбите й бе отличена и с лента " Miss Talant", както и с интелект - задължителен критерий за носителките на титлата.

"Падна ми се въпрос: "Нужни ли са конкурсите за красота за да покажат красотата", на който отговорих по следния начин: красотата в днешно време е приела друго измерение и, че когато тя намира приложение в това да прави нечий живот по-добър, то от нея има смисъл. За това конкурсите, особено на това ниво" са необходимост."



Веднага след коронясването си, нашето момиче се зае с благотворителна дейност, в ролята си на посланик на добродетелите по света. И в момента се намира в местен дом за изоставени дечица. "Ще даряваме играчки, храна, а после ще ходим в наводнения район, където 10 000 останаха без дом, дрехи и храна, като ще се постараем да подпомогнем и тях:, с вълнение сподели Гери ексклузивно от Филипините.