След като Никол Станкулова се сдоби с втора дъщеря, колежката й Гери Малкоданска също е напът да даде живот на още едно дете. Червенокосата синоптичка е в напреднала бременност и предстои след броени седмици да роди. Запознати издават, че тя вече се подготвяла за щастливото събитие, но имала и някои притеснения.

Първата бременност на Гери бе тежка и синът й Лео се роди преждевременно. Поради тази причина страхът за бебето, което в момента износва, е голям. Близки до дългокраката хубавица издават, че тя предпочитала да си почива и да пази леглото. Така я посъветвали и лекарите. През последните месеци Малкоданска не е много активна и в социалните мрежи - пуска само стари снимки и крие корема си от суверие.

По непотвърдена информация, Гери отново очаква момче. Тя неведнъж е разказвала за тревогите, които е имала с пъвроводния си син Лео. „Проблемите започнаха още в петия месец. Тогава вече се знаеше, че ще има преждевременно раждане. Кога точно щеше се случи обаче, никой не можеше да каже. Страхът е, че ти можеш да родиш детенце, което е под килограм. Страхът е, че то може и да се справи, но не знаеш какви ще са последствията. Не знаеш дали детето ти ще вижда, дали ще те чува, дали ще се развива нормално и дали ще има увреждания. Страхът е голям и най-щастливото нещо в живота ти – раждането, е съпътствано от най-големия ти ужас!”, споделяла е младата майка за перипетиите, през които е преминала, пише Уикенд.

За щастие, синоптичката имала подкрепата на мъжа си – интериорния дизайнер Алекс Ковачев. „Беше наистина много труден период. Аз бях много притеснен за бебето и за Гери. Тя беше 40 дни в болница, не й даваха да мърда. До банята ходеше с инвалидна количка. Не беше приятен момент в живота. Събраха се много неприятности наведнъж и продължиха доста дълго време. Ние научихме много неща – открих още причини, заради които да й се възхищавам. Тя прояви невероятна сила и смелост в моменти, в които не се знаеше какво ще стане!”, казвал е дизайнерът по адрес на половинката си.

Когато малкият Лео се появил на бял свят, родителите не смеели да се зарадват, защото не знаели дали ще оцелее и дали ще има дългосрочни последствия върху здравето му. Бебето тежало едва 1,200 кг и прекарало в кувьоз близо 2 месеца. Родителите му имали право да го виждат по половин час на ден, но той бил крайно недостатъчен. За късмет, детето вече е на 3 години и се развива нормално.