Абсолютен обрат се очаква на тазгодишната церемония по връчването на хип-хоп наградите.

За радост на едни и ужас на други тази година Гери-Никол е истинската звезда на наградите. Песента на младата изпълнителка "Готина и луда", по-известна като "Яката дупара", е на път да обере овациите.

"Дупарата" на Гери, с която варналийката за пореден път скандализира преди няколко месеца, е номинирана за Песен на годината, а развратното видео към песента за Най-добър клип. Същото парче изпрати певицата в номинираните за Певица на годината, където на 3 февруари тя ще се бори с имена като Лора Караджова и Михаела Филева.

Миналата година Гери не получи нито една статуетка за разлика от протежето на Саня Армутлиева - Михаела Маринова. Тогава нахаканата варналийка бойкотира наградите и ги обяви за абсолютна манипулация.

"Личи си кой движи нещата!" - изригна блондинката, визирайки "музикалния октопод" Саня.

Изненада тази година е, че и името на един от най-успешните ни рапъри Криско не фигурира сред претендентите. Изпълнителят за първа година не е номиниран за Рапър на годината, след като на миналите награди взе именно тази статуетка.

Криско е категоричен, че наградите не значат нищо за него и ни най-малко не му пука.

"Постоянно работим по нови проекти и нищо не означават тези награди, ние сме се доказали. В деня на церемонията имаме участие в Чикаго, което е част от голямото ни турне в САЩ" - коментираха от екипа на Криско.

Петата церемония ще е много по-различна от миналогодишната, когато редица добри изпълнители бяха ощетени от организаторите. В същото време едни от най-оборотните имена в хип-хоп бранша въобще не фигурират сред номинираните.