Германският специалист Лотар Матеус е новият национален селекционер на България.

Бившият капитан на германския национален отбор, световен шампион и носител на "Златната топка" за 1990 година, бе избран на днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС, за заместник на Станимир Стоилов начело на "лъвовете", съобщи .

Контрактът ще бъде подписан официално след няколко дни, съобщи президента на родния футбол Борислав Михайлов.

49-годишният германец ще парафира договор за една плюс две години.

В кариерата си като треньор Матеус е ръководил Рапид Виена, Партизан, националния отбор на Унгария, Атлетико Паранензе, Ред Бул Залцбург и израелския Макаби Нетания.

С Партизан той влeзе в груповата фаза на Шампионската лига. Като селекционер на Унгария пък Матеус се изправи срещу България в квалификация за Мондиал 2006, завършвайки 1:1 като домакин и губейки с 0:2 гостуването си на "Васил Левски".

Начело на Макаби Нетания пък легендарният германски футболист отпадна от родния Черно море (Варна) в купата на УЕФА.

В личен план Матеус спокойно може да бъде обявен за германския Казанова. Лотар се е женил 4 пъти, при това съпругите му са от различна националност - германката Силвия, швейцарката Лолита, сръбкинята Марияна и украинката Лиляна, пише sportline.bg. С последната в момента е в развод, след като манекенката публично му изневери. При доказаната красота на българките, нищо чудно влюбчивият Матеус да стане и български зет...