На 22 юли 2013 г. „Колибри“ издава нов роман от безподобния литературен бунтар Джо Абъркромби. „Герои“ е реверанс към феновете на фентъзи жанра в България.

В „Герои“ (превод: Александър Ганчев, стр. 592, цена 20 лв.) се вихри коварна война за установяване на контрол над Севера, който сега има нов крал и нови порядки. В течение на три дни ставаме свидетели на премеждията на шест души, представители на двете враждуващи страни, чиито лични истории се развиват на фона на интриги, амбиции, предателства и гневно употребени двуостри оръжия. Оказва се, че никой не е нито само страхливец, нито само герой – всичко зависи от това как ще се стекат обстоятелствата!

За автора:

Джо Абъркромби е британец, роден на 31 декември 1974 г. Завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Неизтощимото му въображение и богатството на световете, които изгражда, отрежда на произведенията му неприкосновено място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Българската публика вече познава неговата трилогия „Първият закон“ - епичната сага, разгърната с устрем и лекота, светкавично покорява читатели и критика в цял свят.