Финалът в „Гласът на България” е тази вечер в 20 чл по bTV. 

Тодор Георгиев, Красимира Иванова, Ивайло Донков и Васил Чергов ще пеят с треньорите си в последния концерт на живо.

Зрителите ще определят кой от тях е най-достоен  да победи и да стане „Гласът на България”.

Тодор Георгиев от отбора на Преслава , Васил Чергов от отбора на Вики Терзийска, Ивайло Донков от отбора на Миро и Красимира Иванова от отбора на Данчо Караджов са изпълнителите, които стигнаха до финала този сезон.

Те преминаха успешно през кастинга на тъмно, където бе важен само гласът, оцеляха във вокалните двубои и показаха, че могат да се откроят и да стоят достойно на голямата сцена по време на концертите на живо.

Финалът на втория сезон на „Гласът на България” ще премине през два етапа. В първия етап четиримата финалисти ще изпеят по две песни.

Едната ще е по техен избор, песента която според тях ги представя най-добре. След това за първи път зрителите ще могат да се насладят на дуетите между състезателите и техните треньори: дуетите на Миро и Ивайло, Вики и Васил, Преслава и Тодор и на Йордан Караджов и Красимира.

В края на първия етап, след като финалистите изпеят и двете си песни, линиите за гласуване ще бъдат затворени, резултатите обобщени и двамата финалисти с най-нисък зрителски вот, ще напуснат състезанието.

В началото на втория етап на финала, резултатите ще бъдат нулирани, линиите за гласуване отворени и двамата оцелели финалисти ще се изправят един срещу друг в решителна, вокална битка за мечтаната титла и за специалната награда - обучение в престижния музикален колеж Бъркли , Бостън .

В този последен етап на шоуто състезателите ще изпълнят песен, която е написана специално за тях и зрителите ще чуят за първи път.