25-годишният Атанас Кателиев от Варна е новият „Глас на България”, избран от зрителите в неделя. Освен че практикува нетипичната за един младеж професия на стругарофрезист, той е и преподавател по роботика на ученици и запален привърженик на екстремните спортове. Случайно открива таланта си в сферата на музиката, след като приятел го кани да пее в бар.И въпреки че няма специално музикално образование успя да сбъдне мечтата си да спечели музикалното риалити и паричната награда, която смята да използва, за да прави качествена музика. Woman.bg разпита Атанас за най-важните жени в живота му, за притеснението му от златотърсачките и желанието му да се развива и на световна сцена.

-На финала на „Гласът на България” за теб в публиката палци стискаха баба ти и сестра ти. Те ли са най-важните жени в твоя живот?
-Да. Сестра ми, майка ми и баба ми. И трите бяха в публиката на финала на „Гласът на България“, но майка ми е по-срамежлива и предпочете да ме подкрепя без да я показват на екран.


-А имаш ли гадже и ако не, какво момиче си пожелаваш да срещнеш един ден?
-В момента нямам приятелка, обаче си мисля, че на този етап така е по-добре. Но пък нали казват, че когато любовта дойде, не пита.
-Най-важното за мен в една връзка е всеки един да има свобода. Свободата да разполага със собствено време, в което да остане сам със себе си.
-Освен млад, перспективен и симпатичен, от неделя ти си по-богат и с едни 50 бона. Как смяташ да се пазиш от златотърсачки?
-Надявам се усетът ми за хората да свърши тази работа.
-Лятото е сезонът на почивките. Какъв е твоят начин да разпуснеш освен екстремните спортове, които практикуваш? Истинските варненци са известни с факта, че рядко ходят на плаж. Ти от тях ли си?
-Не ходя на плаж! Не мисля, че човек си почива, когато 3-4 часа е стоял на плажа на 34 градуса температура. На пясъка в жегата се чувствам дори по-изморен и отпаднал. Най-активно си почивам, когато съм на планина и задължително с приятели!
-Когато те обявиха за победител в „Гласът” видяхме сълзи в очите ти. Какво още е в състояние да те разплаче и често ли се насълзяваш?
-Няма нещо определено, което да ме разплаче, но когато ми се плаче, се опитам да не се сдържам.
-Освен стругар, ти си и преподавател по роботика на ученици. Какво е поколението, на което преподаваш? Как би мотивирал свои връстници да станат учители?
-Не бих тръгнал да мотивирам никого. Искреното желание да предаваш знанията си идва отвътре, а не обратното.
-На финала бе с конкурентка, която работи в Дубай. Ти блазниш ли се от възможността да правиш кариера в чужбина или си решен да останеш в България?
-Сцената, на която се виждам в момента, е българската, но знам, че ще дойде ден, в който ще бъда и на световната сцена.
-Ако те поканят в риалити предаване като „Фермата” би ли се навил да участваш и замисляш ли се за телевизионна кариера като музикант?
-О! За предаване като „Фермата“ – с удоволствие!