Изненадваща поява на Джони Деп в поредния епизод на "Живите мъртви" разбуни духовете сред феновете на сериала, чиито шести сезон върви в момента по FOX всеки петък от 23.30 ч.

Култовият актьор не влиза в каста с танцувалната походка на капитан Джак Спароу, а присъства само с ... главата си. Майсторът на протезния грим Грег Никотеро изработи макет с чертите на Деп, който бе подреден до две други глави.

Задачата на неуморния Рик Граймс (Андрю Линкълн) и приятелите му бе да познаят кое от лицата принадлежи на лидера на Хилтоп.



"Една от другите глави - не знам дали няма да се вкарам в беля, ако кажа това - беше на Джони Деп.Мисля, че скулптурирахме черепа на съсухрен, измършавял човечец, и използвахме чертите на Джони за базисен модел. Не помня другите на кой принадлежаха, но Норман (б.а. Рийдъс, в ролята на Дарил Диксън) не спираше да повтаря, че след края на снимките иска да вземе главите за сувенир. Един от най-смешните моменти в този сезон въобще беше когато оцелял вкара ръката си в една от главите и досущ като кукловод я накара да заговори.", казва Никотеро.